woensdag 7 januari 2015

Technologie en de jeugd van tegenwoordig #5


Technologie en de jeugd van tegenwoordig. Een onderwerp waar vaak over gezeurd en geklaagd wordt. Ook op mijn blog ben je al de nodige negatieve voorbeelden tegengekomen. Vandaag gaan we het helemaal anders aanpakken. Vandaag bekijken we de positieve kant.

Internet speelt een grote rol in ons leven. Bijna alles wordt tegenwoordig via internet geregeld. Voor de jongeren onder ons is dit geen probleem. Jongeren zijn opgegroeid met technologie, met internet. Even geld overmaken, een mailtje sturen, appeltje eitje voor 'de jeugd van tegenwoordig'.


Voor de ouderen onder ons is dit nog al eens een ander verhaal. Onduidelijkheid, onbegrip en frustraties. Dat is wat het internet hen oplevert. Maar geen nood. De jeugd is hier om te helpen!

In het hele land worden cursussen georganiseerd waar jongeren ouderen wegwijs maken op het internet. Mooie initiatieven. Het levert de ouderen niet alleen kennis op over internet, het zorgt ook voor wat sociaal contact voor de ouderen.

En niet te vergeten natuurlijk, die lieve kleinkinderen, die alles uit hun handen laten vallen wanneer opa of oma belt omdat de computer weer eens 'raar doet'.

Hulde aan 'de jeugd van tegenwoordig!'

Al levert het 10000 keer uitleggen hoe je internet moet openen voor de jongeren ook de nodige frustratie op, haha!

Wordt het niet eens tijd om technologie de mond te snoeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten