donderdag 1 januari 2015

2015 wordt jouw jaar!

December feestmaand is voorbij. De drank heeft rijkelijk gevloeid en eten was overal waar jij was. Vandaag is het nieuwe jaar dan echt begonnen. Een groot deel van de mensen ligt op dit moment met een flinke kater in bed. Het andere deel van de mensen is al opgestaan en moet er dus al aan geloven: goede voornemens.

En dit jaar gaan die goede voornemens wel lukken. Op Firestarters (by Vodafone) las ik een stuk over apps die je hierbij gaan helpen. Kan bijna niet meer fout gaan dus! Benieuwd? Lees dan snel verder.




  1. Als je relaxter in het leven wilt staan moet je Buddhify2 downloaden. Deze app helpt je om al mediterend de stress tegen te gaan. De Britse krant The Sun verkoos deze app tot beste gezondheidsapp. 
  2. Als je bewuster met je geld om wilt gaan moet je Spendee downloaden. Deze app laat je op een simpele manier zien waar je geld eigenlijk heen gaat. Besparen wordt een eitje op deze manier. 
  3. Heb jij altijd ruzie met vrienden omdat je dingen uitleent die je nooit meer terugziet of omdat ze je nooit terug betalen voor dat ene biertje? Dan is IOU: I owe you perfect voor je. Deze app houdt bij wie jou nog iets verschuldigd is en andersom. 
  4. Wil je meer gaan bewegen dan moet je de moves-app hebben. Deze app houdt precies bij welke activiteiten je allemaal uitvoert op een dag. Hier staan dan ook de verbruikte calorieën bij. Lekker confronterend dus als je toch stiekem heel de dag series kijkt in je bed. 
  5. Staat jouw goede voornemen niet bij de bovenstaande apps? Dan is de Habit List de app die je moet hebben. De Habit List is een app waarbij je zelf doelen kan invoeren. Per doel zie je dan statistieken over de vooruitgang. Zo zie je in een oogopslag hoe het met je voornemens staat!
Handig en leuk die apps, maar of ze echt helpen? Volgens wetenschappers duurt het namelijk ongeveer twee a drie maanden voordat een nieuwe gewoonte zich omzet naar gedrag. Gewoon even doorzetten dus. 

Succes!

Wordt het niet eens tijd om technologie de mond te snoeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten