vrijdag 16 januari 2015

Positief je weekend in: Good morning sunshine!

Wat is er nu fijner dan wakker worden van een warme zonnestraal die stiekem tussen het gordijn door is gekropen?

Vooral wanneer je heerlijk uitgeslapen bent en meteen een seintje van moeder natuur krijgt dat het een prachtige dag is. Of, juist wanneer je vroeg je bed uit moet. Dan maakt dat heerlijk warme, maar vooral lichte zonnestraaltje wakker worden op die vroege ochtend een stuk aangenamer.


Helaas kan het niet altijd zomer zijn. Hoewel de winter ook zo zijn voordelen heeft -sneeuw, warme chocolademelk en ongegeneerd de hele dag binnen zitten-, die koude donkere ochtenden maken het leven toch een stuk minder aangenaam.

Maar, alle technologie van tegenwoordig verminderd al het leed een beetje. Die vroege donkere ochtenden kunnen gemakkelijk een beetje verlicht worden met lichtwekkers. Die wekkers worden langzaam steeds lichter en geven je het gevoel dat dat fijne warme zonnestraaltje stiekem toch weer tussen de gordijnen door is gekropen. Het vrolijke vogelgefluit wat daarbij ingesteld kan worden maakt je ochtend helemaal compleet. Net echt!

Maar, die donkere en koude ochtenden zijn voor sommige mensen niet het enige probleem. Zij hebben de hele dag last van de winter. Dit kan zo erg zijn dat zij er zelfs depressief van worden, oftewel, zij hebben last van een winterdepressie. Voor hen is de lichtwekker er in iets grotere variant. Lichttherapie is vaak namelijk een goed middel tegen een winterdepressie.

Deze mensen kunnen dankzij deze technologie toch een gelukkig leven leiden tijdens de donkere en kouden dagen. Waar zij anders (tijdelijk) moesten verhuizen naar een ander land, kunnen zij nu lekker in Nederland blijven. Positiviteit alom dus!

Misschien is het toch nog geen tijd om technologie de mond te snoeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten