maandag 5 januari 2015

OH MY GOD! internet doet het niet...

Ken je dat gevoel, ben je net lekker aan het werk stopt internet er ineens mee... Of erger, ben je net lekker aan het netflixen, STOPT INTERNET ER INEENS MEE!

Momenten als deze kunnen -voor mij in ieder geval- je hele dag verpesten. Nadat je er achter komt dat internet er mee opgehouden is ga je een aantal fases door. Eerst is er een lichte frustratie. Ontzettend vervelend dat internet er mee stopt, maar hè, waarschijnlijk is het zo weer opgelost. Je gaat snel kijken wat je kunt doen om het op te lossen. Maar, helaas. Het gevoel van frustratie maakt al snel plaats voor woede. Wat je ook doet, hoeveel moeite je er ook insteekt, niks lijkt te werken. Als je na een uur nog steeds geen internet hebt maakt het gevoel van woede vervolgens plaats voor totale wanhoop. Zonder je vertrouwde internet ben en kan je helemaal niks...


Een leven zonder internet. Kun jij het je nog voorstellen? Even geld overmaken via internetbankieren zit er niet meer in. Online een filmpje kijken wanneer je je verveelt? Vergeet het maar. Even googlen voor je schoolproject, ook dat gaat je zonder internet niet lukken. En ouderwets naar de bibliotheek om een boek te zoeken, wie doet dat nu tegenwoordig nog? Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te bedenken. We zijn afhankelijk van het internet geworden!

Geen wonder dus dat veel mensen in paniek raken als internet het ineens net meer doet. De conclusie lijkt dus duidelijk te zijn: zonder internet zijn we helemaal niks (meer). Stiekem best wel ernstig eigenlijk. Misschien tijd om back to basic te gaan!?

Wat doe jij als internet het niet meer doet? Ga jij ook over tot totale wanhoop, of vermaak jij je prima op andere manieren?

Wordt het niet eens tijd om technologie de mond te snoeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten